2021-01-10 21:44:15• hírek • Szatmár.ro

Mani: ez a Dakar jóval nehezebb az előzőnél

Másodszor szervezték Szaúd Arábiában a Dakar-ralit, az idei kiírás pedig jóval nehezebb, mint az előző volt.
 

Ezt a megállapítást Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzője a Facebook-oldalára írta ki vasárnap, miután egy pokolian nehéz, versenyzőt és motort is igen megviselő szakasz után célba ért.
 

Szombaton pihent a mezőny: a verseny felét is jelző pihenőnapon a szatmári motoros a járgányán dolgozott, készítette fel a következő futamokra, különösen a vasárnapi és hétfői maratoni napokra, amelyek közötti éjszakán nincs lehetőség a motor szervizelésére. A versenyzők pedig meglehetősen spártai körülmények között, egy fedél alatt töltik az éjszakát. Erről Mani egy fotót is posztolt a facebookon:
 



De akkor térjünk vissza a versenyhez. A versenyzők Ha’il és Sakaka között száguldottak – már ahol lehetett. A 453 kilométeres mért szakaszhoz 284 kilométer összekötő szakasz társult ez alkalommal.

„Kemény volt a maratoni szakasz első napja, esős, hideg reggelen indultunk útnak, a futam első részén a vizes homok nehezítette a haladást. Utána gyorsabb szakasz következett, de a tankolás után nagyon nehezen tudtunk haladni, a mért szakasz 300. kilométere környékén köves-sziklás terepén pedig a kerekeim is megsérültek” – mondja a szatmári motoros.



A mért szakaszt Mani 5 óra, 45 perc és 39 másodperces idővel fejezte be, a motorosok közül 35.-ként ért célba, a Malle Moto kategóriában pedig negyedik lett.

Összesítettben Gyenes hét futamot követően a 32. helyen áll, a Malle Moto kategóriában pedig harmadik. Előbbiben Jose Ignacio Cornejo Florimo áll az első helyen, utóbbiban továbbra is Maurizio Gerini az első.

Maraton kategóriában is jól szerepel a szatmári motoros: harmadikként ért célba, összesítettben pedig a második helyen áll a spanyol Tosha Schareina mögött.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: